Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівець - Хорошковському: Тоді вже треба карати й керівництво Росії

Неділя, 20 червня 2010, 11:44

Керівництво "Газпрому" та Росії також треба притягнути до відповідальності за збиток державі Україна, якщо слідувати логіці голови СБУ Валерія Хорошковського.

Про це заявив депутат БЮТ Сергій Соболєв в інтерв'ю "5 каналу" в суботу ввечері, коментуючи порушення справи про збиток Україні через рішення Стокгольмського суду за позовом "РосУкрЕнерго", в якій фігурує колишнє керівництво "Нафтогазу" та Кабміну.

"Я думаю, що за такою логікою треба притягнути до відповідальності такі компанії, як, наприклад, найбільшу монополію російську нафтогазову, треба притягнути до відповідальності вище керівництво Російської Федерації, яка давала згоду на переуступку (Нафтогазу) боргу (РосУкрЕнерго). Якщо йти за такою логікою", - сказав БЮТівець.

"Це все набагато простіше. Треба притягнути до відповідальності тих, хто стільки років, до того як "РосУкрЕнерго" було викинуте нарешті як посередник з ринку України, фактично обдирав бюджети Росії і України", - вважає Соболєв.

"Тепер вже хочуть обдерти бюджет України виключно, коли вимагають повернення газу, або відповідно повернення коштів", - додав він.

На думку Соболєва, ситуація з поверненням 12 мільйонів кубометрів газу РУЕ (співвласники - "Газпром" та Дмитро Фірташ) з українського боку пов'язана з тим, що "треба було, в першу чергу, розрахуватися з ключовими спонсорами кампанії".

"Тому в Стокгольмі відкликані юристи, які мали захищати державу Україна, НАК "Нафтогаз", та власне й російську позицію - бо все це з відома Росії, це переуступка боргу російської сторони українській...", - сказав БЮТівець.

"Фактично згода на так звану мирову угоду. Як тільки це почули, то ясно стало, що ми вже програли. Тепер ніхто не хоче далі апелювати ці рішення (Стокгольмського арбітражу). Дуже цікава ситуація", - додав він.

Щодо необхідності "Нафтогазу" передати 12,1 млн. куб. м газу "РосУкрЕнерго" за рішенням Стокгольмського суду, то Соболєв сказав: "Я думаю, що схема вже знайдена".

"І коли ми чуємо, що готова Росія викуповувати цей газ, ще й по завищеній ціні, зрозуміло, де осядуть різниці. А крім того, якщо зрозуміти, що на сьогодні цей газ буде повернутий або в натурі, або через схему викупу і повернення грошей - то, думаю, будь-які з цих схем є виграшними для власників "РосУкрЕнерго". І програшними, однозначно, для держави (Україна). Держава тут втрачає практично все", - сказав БЮТівець.

З його слів, порушення справи Хорошковським було очікуваним: "А що, хтось сподівався, що один із тих, хто є фактично майже співвласником каналу "Інтер" - бо аукціон фактично є на сьогодні на покупку пакету (акцій) каналу "Інтер" з боку Фірташа у пана Хорошковського - буде приймати інші рішення?".

"Тут вже виникає інше питання: коли людина, займаючи таку високу посаду, як пан Хорошковський, використовує службове становище для вирішення своїх бізнес-інтересів, своєї бізнес-імперії", - сказав Соболєв.

"Коли він спочатку як член Вищої ради юстиції виграє в дивний спосіб рішення щодо ліквідації рішення Національної ради з питань телебачення й радіомовлення щодо виділення частот, тепер він дає команди відкривати кримінальні справи по тим, хто прямо припинив тіньовий бізнес пана Фірташа як посередника між Україною і Росією, - тут нічого дивного немає, тут питання є не до когось (хто проходить у справі), тут питання є до того, хто призначається на посади", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...