Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова хочуть допустити до труби всіх

Вівторок, 22 червня 2010, 19:50
Кабмін пропонує встановити рівний доступ всіх суб'єктів ринку до єдиної газотранспортної системи і підземних сховищ газу.

Про це йдеться в схваленому урядом 16 червня законопроекті про засади функціонування ринку природного газу.

Причиною відмови в доступі до ГТС, згідно з документом, може стати відсутність вільної пропускної здатності, порушення замовником вимог до порядку доступу, тимчасове обмеження доступу до єдиної ГТС.

Крім того уряд пропонує розділити функції транспортування, розподілу та постачання природного газу. 

Відповідно до змін в проекті, газотранспортне або газорозподільне підприємство повинно бути юридично та організаційно незалежним від інших видів діяльності, якщо воно є складовою вертикально-інтегрованої господарської організації.

"Газотранспортне підприємство не може займатися видобутком природного газу і газопостачанням. У свою чергу, газорозподільне підприємство не може займатися видобутком, зберіганням, транспортуванням газу і газопостачанням", - зазначається в законопроекті.

Документ передбачає встановлення роздільних тарифів на транспортування, постачання і зберігання газу.

Кабмін також пропонує використати газ, який видобувають підприємства з державним контрольним пакетом на території країни, континентальному шельфі та у виключній морській економічній зоні, тільки для потреб населення.

Передбачається, що закупівельні ціни на газ будуть щорічно визначатися Нацкомісією з регулювання електроенергетики індивідуально для кожного продавця.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: