Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На УТ-1 кажуть, що у їхню редакційну політику ніхто не втручається

Субота, 5 червня 2010, 13:45

Перший Національний спростовує інформацію про втручання у редакційну політику телеканалу.

Про це сказано у відповіді НТКУ на запит віце-спікера Миколи Томенка про можливе узгодження інформаційної політики між телеканалами "Перший Національний" та "Інтер".

На телеканалі заявляють, що ця інформація не відповідає дійсності.

Представники телеканалу зазначили, що "задля більш повного і більш якісного задоволення інформаційних потреб громадян відносини між телеканалами допускають, наприклад, обмін відеоматеріалами, а також реалізацію спільних проектів".

"Разом з цим, НТКУ заявляє, що редакційна політика "Першого Національного" є внутрішньою справою телеканалу і будь-яке стороннє втручання в її формування та реалізацію буде грубим порушенням статуту НТКУ та українського законодавства, зокрема, Конституції України, а також законів України "Про інформацію" та "Про телебачення і радіомовлення", - сказано у листі.

Крім того, Національна телекомпанія України просить журналістів українських ЗМІ уникати поширення неперевіреної інформації про діяльність телеканалу.

"Подібне втручання у професійну діяльність журналістів карається законом", - заявляють на телеканалі.

Як відомо, раніше Томенко направив листа президенту Віктору Януковичу з проханням дати офіційне роз'яснення, на яких підставах узгоджується інформаційна політика Першого Національного та "Інтера".

Як відомо, на прес-конференції у п'ятницю на запитання про свідчення деяких журналістів телеканалу УТ-1, що інформаційна політика Першого національного та "Інтера" узгоджуються зусиллями менеджерів, Янукович відповів:

"Якщо така інформація є, я не буду її заперечувати. Я не знаю, що тут поганого, що тут хорошого. Ви хочете сказати, що тут щось погане?".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування