Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича таки готуються переписувати Конституцію

Неділя, 6 червня 2010, 10:45
В Україні готуються і будуть внесені зміни до розділу Конституції "Правосуддя".

Про це заявив заступник члена Венеціанської комісії, депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов, виступаючи на урочистій церемонії з нагоди 20-річчя роботи комісії, повідомляє його прес-служба.

За словами регіонала, ті можливості підвищення незалежності і ефективності судової влади, які дає чинна Конституція, наполовину не були використані.

Ківалов також нагадав, що "президентом був внесений до парламенту як невідкладний принципово новий проект закону про судоустрій та статус суддів".

Регіонал зазначив, що цей закон "дозволяє, не чекаючи зміни Конституції, досягти значного прогресу практично у всіх напрямках судової реформи, відзначених Радою Європи і Венеціанською комісією".

Він заявив, що для зміцнення судової влади, президент і законодавча влада роблять "безпрецедентні поступки".

Згідно з законопроектом, наголосив Ківалов, створюється єдиний новий суд - Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ.

"І це, безсумнівно, вигідно відрізняє нинішній законопроект від законопроекту, внесеного екс-президентом Ющенком, який Венеціанська комісія двічі оцінювала, і яким планувалося створити мінімум 29 нових судів", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов заявив, що у президента Віктора Януковича немає планів по зміні Конституції в частині правосуддя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування