Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник придумав альтернативу 12-річній школі

Середа, 9 червня 2010, 21:32
Альтернативою 12-річній середній освіті може стати повернення до 11-річної і введення обов'язкової річної дошкільної освіти.

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник на парламентських слуханнях, присвячених проблемам в системі 12-річної середньої освіти та шляхам їх подолання.

"Міносвіти пропонує два варіанти подальшого розвитку загальної середньої освіти: перше - зупинитися на 11-річному терміні навчання з одночасним введенням обов'язкової дошкільної освіти 1 рік", - сказав він.

За словами Табачника, запровадження 12-річної освіти ставить низку проблем, пов'язаних з матеріально-технічним забезпеченням шкіл, а також з недостатньою підготовкою вчителів і необхідністю збільшення фінансування середньої освіти.

У цілому, за оцінками Міносвіти, на введення 12-річного навчання додатково буде потрібно понад 4 мільярди гривень.

При цьому Табачник також зазначив, що вчителі не готові до збільшення віку учнів, а також відсутня необхідна кількість фахівців для забезпечення профільної освіти.

За словами міністра, іншим варіантом розв'язання проблеми середньої освіти є надання права вибирати 11-річну або 12-річну систему навчання місцевим радам. Проте він зазначив, що сам не є прихильником такої системи.

Як відомо, у січні 2010 року, будучи кандидатом у президенти, Віктор Янукович виступав за перехід до 10-річної системи середньої освіти.

Проте в лютому Верховна Рада відмовилася скоротити термін навчання дітей до 10 років.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: