Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

АЗАРОВ ХОЧЕ ШТРАФУВАТИ ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯ?

Четвер, 1 липня 2010, 15:04
 

Кабінет міністрів пропонує штрафувати інформагентства за випуск інформаційної продукції в разі, якщо агенція не є зареєстрованою.

Відповідний законопроект внесено урядом та зареєстровано у Верховній раді.

Згідно із проектом, пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Згідно із ним пропонується штрафувати за випуск або розповсюдження інформаційної продукції інформаційним агентством без його державної реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності.

Штраф пропонується встановити в розмірі ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2040 грн.

За повторне правопорушення протягом року пропонується штрафувати видання в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 5100 грн.

Також проектом пропонується внести змін до закону про інформаційні агенції.

Згідно із ними, до заяви про державну реєстрацію інформаційних агентств пропонується додавати установчі документи та виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Як відомо, діяльність інтернет-видань в Україні законодавчо не врегульована. Більшість онлайн-видань, які працюють в режимі інформаційний агенцій, не є зареєстрованими через відсутність законодавчого регулювання інтернет-видань.

За часів минулої влади обговорювалась можливість запровадження добровільної реєстрації інтернет-видань.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування