НУНС: в Україні при владі російські націоналісти

Неділя, 18 липня 2010, 12:10

Твердження, що нинішня українська влада і Партія регіонів деідеологізована є абсолютною помилкою.

Таку думку озвучив депутат від НУНС Олесь Доній в ефірі "Радіо Свобода".

"Ні, у них є чітка ідеологічна концепція. Ця концепція називається "російський націоналізм". У нас просто бояться про це казати", - сказав він.

За його словами, "російський націоналізм" - це всебічна підтримка російської мови, російської культури і Росії як держави.

"І от ці люди, з такою ідеологією, дісталися до влади в іншій державі, в державі Україна, і зараз запроваджують ці ідеологічні цінності. І незабаром у нас українська мова та українська культура просто будуть поставлені на межу вимирання", - заявив депутат.

Він також висловив думку, що зараз Верховна Рада "нічого спільного з парламентом і парламентаризмом просто немає".

"Форма залишилась та ж сама, Верховна Рада, а від змісту ми ще далі. Тобто ми сподівалися, що ми будемо покращувати зміст, від Української РСР перейдемо до незалежної держави, а насправді по деяких параметрах ми ще далі відступили від демократії", - вважає Доній.

Він додав, що в 1989-90 роках відмінність між Україною і, наприклад, Польщею, Угорщиною, Чехією була "не така катастрофічна".

"У якихось питаннях ми зрушили вперед. Інша справа, що поки ми зрушили на пів кроку, Європа за цей час стрибнула на 10 кроків", - сказав Доній.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...