Власники нових квартир тепер будуть обов’язково об’єднуватися

П'ятниця, 2 липня 2010, 14:12
 

Створення об'єднання співвласників квартир є обов'язковим для нових будинків.

Про це йдеться в проекті закону, ухваленому в першому читанні Верховною Радою.

Проектом передбачено, що у разі не створення об'єднання за загальною процедурою, обов'язок щодо його створення покладається на власника багатоквартирного житлового будинку.

Створення об'єднання у старих будинках здійснюється за наявності ініціативної групи щонайменше з 3-х власників за  процедурою, встановленою в законопроекті.

Одночасно із створенням об'єднання земельна ділянка, на якій розташовано будинок та прибудинкова територія, безкоштовно передаються у спільну сумісну власність власників будинку, йдеться в проекті.

Об'єднання має право на відчуження фізичним і юридичним особам частини будинку, крім неподільного майна, що забезпечує належне функціонування жилого будинку,  та  житлового комплексу в цілому.

Співвласники (або їх представник) однієї квартири мають на установчих та загальних зборах один голос.

Згідно з проектом, колишній управитель (власник, балансоутримувач) багатоквартирного будинку, організовує та фінансує перший після створення об'єднання капітальний ремонт будинку відповідно до законодавства.

У разі, якщо колишніх управителів (власників, балансоутримувачів) було декілька, їх участь у фінансуванні визначається пропорційно часу утримання будинку на балансі починаючи з часу останнього капітального ремонту або у разі його не проведення з часу будівництва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування