Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман поскаржилася, що Януковичу хочуть завадити

П'ятниця, 2 липня 2010, 14:58
Чиновників, які виявляють факти корупції, намагаються дискредитувати і усунути з посад.

Про це йдеться у заяві заступника глави адміністрації президента Ганни Герман, яку отримала "Українська правда".

Вона зазначила, що "всього за сто днів президента порушено 560 кримінальних справ проти корупції".

"Але тих чиновників, які виявляють факти корупції (і в середовищі  нинішньої, і в середовищі вчорашньої влади), намагаються дискредитувати і усунути з посад. І роблять це ті сили, які прагнуть перешкодити президентові боротися з корупцією", - наголосила Герман.

Крім того, коментуючи статтю Девіда Кремера, розміщену в блогах Фонду Маршалла, заступник глави адміністрації заявила, що президент Віктор Янукович не допустить згортання демократії в Україні.

Вона зазначила, що цього тижня була ухвалена "концепція громадського телебачення, яку за ініціативою президента розробила громадська гуманітарна рада, яка створена главою держави".

"Вже у вересні проект закону про Громадське телебачення буде внесений у Верховну Раду і його підтримає наша коаліція. Громадське незалежне телебачення з ілюзорної ідеї стає реальністю", - підкреслила Герман.

За її словами, це "найкраща відповідь тим, хто говорить про те, що влада тисне на пресу".

"До цього додам, що до роботи над процесом  розширення свободи преси в Україні ми залучили авторитетного європейського експерта, який працює з Європейською Комісією та організацією "Репортери без кордонів" Жана Мартана", - заявила Герман.

Як відомо, раніше "Репортери без кордонів" заявили, що Мартана не уповноважували говорити від імені цієї організації.

"Ми працюємо над створенням в Україні незалежної охоронної агенції, яка буде боронити права журналістів. Таким чином ініціативи президента на тему розширення свободи преси дуже швидко і ефективно реалізовуються", - зазначила заступник глави адміністрації.

Також вона нагадала, що Янукович не підпише законопроект 2450, який обмежує свободу зібрань громадян, "якщо до нього не будуть внесені  поправки, які гарантуватимуть свободу зібрань громадян".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: