Янукович пропонує побудувати нову трубу

П'ятниця, 2 липня 2010, 18:24

Президент Віктор Янукович запропонував Росії та ЄС створити спільну компанію для будівництва через територію України нового газопроводу.

Про це Янукович заявив на прес-конференції після переговорів з держсекретарем США Гіларі Клінтон.

"Що стосується газотранспортної системи, ми маємо власну українську концепцію, яку запропонували колегам з ЄС і Росії. Ця концепція передбачає створення спільної компанії за участі країн ЄС, Росії та України", - сказав Янукович.

За його словами, "мається на увазі будівництво через територію України газопроводів, які забезпечать прокачку додаткових об'ємів газу до Європи".

"Наші розрахунки показують, що ця ідея є конкурентоспроможною. Ми очікуємо від партнерів відповіді та прозорої процедури прийняття рішень", - додав він.

Пізніше міністр палива та енергетики Юрій Бойко повідомив Українській правді, що ідеться про новий проект будівництва газопроводу по території України.

"Це не проект Богородчани-Ужгород. Це повністю новий проект на 53 мільярди кубометрів газу", - сказав Бойко.

"В разі його реалізації це зробить непотрібним запуск "Південного потоку", - додав міністр.

У ході прес-конференції Янукович також висловив готовність провести модернізацію існуючої ГТС

"Ми не заперечуємо зробити це з нашими партнерами. Ця модернізація дасть можливість зробити роботу цієї системи стійкою і надійною та дозволить збільшити обсяги транзиту", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News