Депутат Луценка хоче знати, навіщо Януковичу дали зброю

Четвер, 22 липня 2010, 12:31

Депутат "Народної самооборони" Юрій Гримчак просить генпрокурора перевірити законність нагородження Віктора Януковича відзнакою МВС "Вогнепальна зброя".

За словами депутата, зброю Янукович і ряд цивільних осіб одержали з рук міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, повідомляє Обком.

У листі до генпрокурора Юрій Гримчак відзначив, що порядок нагородження цією вогнепальною зброєю регламентується дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ України, що був затверджений законом.

У цьому законі, зокрема, сказано: "Відзнакою МВС "Вогнепальна зброя" має право нагороджувати міністр внутрішніх справ за сумлінну службу, особливі заслуги в боротьбі зі злочинністю й охороні громадського порядку осіб начальницького складу".

Разом з тим депутат від "НС" відзначив, що "до рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ належать особи, що знаходяться в кадрах Міністерства внутрішніх справ і яким присвоєні спеціальні звання, установлені законодавством".

"Звідси зрозуміло, що ні президент України, ні будь-яка інша цивільна особа не є особою начальницького складу органів внутрішніх справ і, відповідно, не може бути нагороджено відзнакою МВС "Вогнепальна зброя"", - заявив Гримчак.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: