Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов дав Кирилу доктора і похвалився, що його студенти переходять на російську

П'ятниця, 23 липня 2010, 09:08
Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу було присвоєно ступінь доктора honoris causa Одеської національної юридичної академії.

Вручення патріарху посвідчення почесного доктора відбулося в четвер на урочистому засіданні Вченої ради академії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Після хорового співу "Гаудеамуса" ректор ОНЮА Сергій Ківалов вручив патріарху докторський диплом, після чого на нього одягли малинову мантію і докторську шапочку-конфедератку із золотою каймою.

Ступінь доктора honoris causa була присуджена патріарху Кирилу "за багаторічну пастирську працю з формування моральних начал слов'янських націй, панування гармонії у взаєминах Церкви і держави".

Як зазначив Ківалов, патріарх є "наставником не тільки віруючих, але мільйонів людей, для яких слов'янська культура і слов'янські звичаї є мірилом усього їхнього життя".

Ректор ОНЮА розповів патріару, що у ВУЗі навчається багато студентів з Західної України, і всі вони вже після другого курсу починають дуже добре говорити по-російськи, навіть ті, хто при вступі володів тільки українською мовою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: