Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні не вірять, що Крим може повторити Косово

П'ятниця, 23 липня 2010, 11:18
 

Українські експерти впевнені, що рішення суду ООН про легітимність незалежності Косово не може стати прецедентом для України.

Про це в п'ятницю пише газета Комерсант.

Ніхто з опитаних експертів не ризикнув стверджувати, що рішення Гаазького суду може стати каталізатором для активізації сепаратистських настроїв, зокрема в Криму.

"Осетія, Албанія, Придністров'я - це вже існуючі проблеми, а в Криму я поки такої проблеми не спостерігаю",- підкреслив глава підкомітету Верховної ради з питань співробітництва із країнами СНД бютівець Олексій Логвиненко.

"Принципова відмінність Косово була в тому, що албанське населення заявляло про геноцид, і спільне проживання там було вже неможливо",- заявив лідер меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемільов.

"У Криму нічого схожого на це немає. Таке право (вимагати незалежність) є в корінного народу, але корінний народ це питання не ставить і не збирається ставити", - підкреслив він. 

Колишній заступник міністра закордонних справ, а нині заступник гендиректора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий допускає, що рішення суду, навіть, незважаючи на те що воно консультативне, призведе до того, що незалежність Косово визнають більше країн.

Однак у їхньому списку України не буде.

"Позиція України формувалася виходячи з національних інтересів, одним із яких є цілісність держав на європейському континенті", - підкреслив він.

"Навколо занадто багато сепаратистських проблем і гарячих точок, тому Україна, я думаю, обрала правильну позицію - не визнавати Косово - і навряд чи її змінить",- заявив Чалий. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування