Україна хоче, щоб Росія відмовилась від винятків

Середа, 28 липня 2010, 21:45
Росія повинна відмовитися від усіх винятків і вилучень у новій угоді про зону вільної торгівлі між країнами СНД.

Таку думку озвучив заступник міністра економіки Валерій Мунтіян, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що саме цього хоче досягти під час підготовки проекту угоди Україна.

"Вестимемо переговори, доводитимемо необхідність цього. Росія повинна відмовитися від виключень і вилучень. У процесі минулих переговорів Росія вже зняла деякі свої зауваження", - уточнив він.

Мунтіян також зазначив, що в процесі переговорів про створення зони вільної торгівлі є деякі проблеми, що стосуються трубопровідного транспорту.

"Росія хоче виділити трубопровідний транспорт окремим пунктом, щоб регулювати його особливим порядком. Але наша позиція - норми повинні діяти стосовно всіх видів транспорту", - повідомив він.

Заступник міністра економіки заявив, що у випадку якщо Росія "хоче знизити ризики і витрати під час транзиту, то ми зацікавлені, щоб вартість транспортування і зберігання газу була вищою".

"Повинен діяти наступний принцип: якщо хтось йде на поступки, то він повинен одержати щось натомість», - підкреслив Мунтіян.

За його словами, угоду про зону вільної торгівлі між країнами СНД планується підготувати до підписання у 2010 році.

"Ми плануємо винести угоду, якщо вдасться на той час врахувати всі зауваження і пропозиції, на засідання економічної ради СНД у вересні. Потім, за оптимістичним прогнозом, на Раду глав урядів СНД у жовтні-листопаді", - заявив заступник міністра.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News