Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зібрався проїсти більше грошей, ніж дозволив МВФ?

Четвер, 29 липня 2010, 17:39
На покриття дефіциту бюджету планується направити близько 20% загальної суми кредиту МВФ.

Про це заявив прем`єр Микола Азаров, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що решту коштів необхідно буде витратити на серйозні програми модернізації економіки, зокрема на програму з енергозбереження.

Азаров висловив сподівання, що наступного року в Україні суттєво скоротиться потреба використовувати кредитні кошти для погашення дефіциту бюджету.

"Ми сподіваємося, що наступного року ми дедалі менше витрачатимемо ресурсів і кредитів на погашення дефіциту бюджету, а все більше спрямовуватимемо на програми розвитку нашої країни", - сказав прем'єр.

"Ми таку траєкторію для себе намітили, виходячи, перш за все, з масштабності тих завдань, які нині перед нами стоять", - зазначив Азаров.

Він наголосив, що 2010 рік - це рік виходу з кризи і тому уряд змушений витрачати гроші на покриття дефіциту бюджету, бюджету "Нафтогазу" і Пенсійного фонду.

Як відомо, раніше віце-прем`єр Тігіпко заявив: "Згідно з умовами програми співпраці Україна одержить 2 мільярди доларів США на покриття дефіциту бюджету 2010 року".

"Але вже з наступного року всі без винятку кошти будуть спрямовані лише на поповнення золотовалютних резервів Нацбанку", - сказав він.

Всього МВФ має намір виділити Україні кредит у 15,15 мільярдів доларів. 20% від цієї суми складає 3,03 мільярди.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: