Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клінтон підтримала боротьбу "Стоп цензурі!" за свободу

Неділя, 4 липня 2010, 13:11

Активісти руху "Стоп цензурі!" донесли до держсекретаря США Гіларі Клінтон свою стурбованість згортанням демократії в Україні.

Група представників руху взяла участь у зустрічі Клінтон з громадськими активістами, яка проходила перед її виступом у Київському політехнічному інституті.

Окрім "Стоп цензурі!", в зустрічі взяли участь представники аналітичних центрів і феміністичних організацій. 

Рух на зустрічі з Клінтон представляли головний редактор інтернет-порталу "Телекритика" Наталя Лігачова, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар та директор Інституту медіа права Тарас Шевченко.

Розповідаючи про зустріч з Клінтон, Лігачова повідомила Financial Times: "Ми відчули, що Клінтон і влада США розуміють, що є проблеми, підтримують нашу боротьбу на захист вільної преси і демократії, але не хочуть різко критикувати керівництво України на даний момент".

У свою чергу Сюмар повідомила "Українській правді", що перед зустріччю з Клінтон був круглий стіл з представниками державного департаменту США.

"З її радниками була серйозна розмова, в першу чергу про свободу слова. Там ми власне і донесли свою головну позицію", - сказала вона. 

Зокрема, на круглому столі був присутній заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніел Расселл.

"Люди з близького оточення Гіларі Клінтон чудово розуміють ситуацію. Головне запитання від них було, чи готові ми самі боротися. Адже російський варіант став можливим у Росії тому, що там не було спротиву. Чи готові ми протистояти, діяти, домовлятися, запитали нас", - зазначила Сюмар.

"А особисто Клінтон, ми розповіли, що існує серйозна загроза свободі слова. На що вона сказала, що підняла це питання на зустрічі з представниками української влади і зробила акцент на необхідності дотримання свободи слова в Україні", - уточнила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: