Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну похвалили, але застерегли від підробок під час "Євро-2012"

Понеділок, 5 липня 2010, 09:55

Всесвітня організація інтелектуальної власності закликає Україну суворо дотримуватися міжнародних норм з права інтелектуальної власності під час проведення "Євро-2012".

Організація відзначає, що в Україні поліпшився захист інтелектуальних прав, передає "Німецька хвиля".

Вона навіть перемістила Україну - разом з Чехією, Францією та Канадою - у список стабільних країн, які борються з порушеннями права інтелектуальної власності, кажуть українські чиновники.

Однак попереду в України проведення європейської першості з футболу, де УЄФА належать більшість інтелектуальних прав на турнір, тож федерація вимагає суворо дотримуватися цих норм.

Гендиректор Всесвітньої організації інтелектуальної власності Френсіс Гаррі каже: "Ми стежимо за світовим футбольним чемпіонатом у Південній Африці і знаємо, що ринок просто забитий підробними футболками, символікою - всім, чим завгодно. Фальсифікати просто захлиснули країну. Можна очікувати, що в Україні буде те ж саме".

Він радить українцям до початку чемпіонату удосконалити закони про інтелектуальну власність, а також створювати й продавати національні бренди, аби скористатися можливістю заробити на "Євро-2012".

"У вас багата культурна й інтелектуальна традиція, і проблема лише в тому, як усе це перетворити на матеріальне багатство", - наголосив Френсіс Гаррі.

Український державний департамент інтелектуальної власності погоджується, що УЄФА встановила жорсткі правила щодо інтелектуальних прав на "Євро-2012", - і Україна має з цим рахуватися, щоб не допустити помилок, які були в інших країнах, де проводилися футбольні змагання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: