Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Vanco залишається на Чорноморському шельфі

Середа, 7 липня 2010, 22:51
Окружний адміністративний суд Києва визнав Vanco International законним переможцем конкурсу по Прикерченській ділянці.

25 червня суд відмовив компанії "Укрнафта" у задоволенні позову щодо визнання недійсним розпорядження Кабміну від 19 квітня 2006 року, про це "Українським новинам" повідомило інформоване джерело в суді.

Як відомо, розпорядженням уряду Vanco була визнана переможцем конкурсу з укладення угоди про розподіл продукції по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

За інформацією джерела агентства, суд також відмовився задовольнити позовні вимоги "Укрнафти", яка була учасником конкурсу, що стосуються визнання недійсною постанови уряду від 3 жовтня 2007 року.

Цим документом Кабмін схвалив угоду про розподіл продукції з Vanco International щодо Прикерченської ділянки.

За словами джерела, "Укрнафта" засновувала свої вимоги на тому, що "Vanco International передала всі права і зобов'язання за угодою про розподіл продукції компанії Vanco Prykerchenska (Віргінські острови)".

Це, на думку української компанії, свідчило, що "від самого початку переможець конкурсу компанія Vanco International не планувала розробляти Прикерченську ділянку".

Як відомо, договір про передачу прав і обов'язків від Vanco International до Vanco Prykerchenska був підписаний 5 жовтня 2007 року. Сам договір про розділ продукції був укладений 19 жовтня цього ж року.

Саме передача прав від переможця конкурсу до компанії Vanco Prykerchenska стала однією з основних причин розриву з боку Кабміну Юлії Тимошенко угоди і початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

У травні 2010 року перший віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що Україна розраховує відновити співпрацю з американською компанією Vanco.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування