Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довгий вважає прихід СБУ "іграми". Соратників Черновецького чекають арешти?

Четвер, 8 липня 2010, 09:45

На секретаря Київради Олеся Довгого кримінальні справи поки не заведені, земельну корупцію розслідують поки лише по факту.

Про це сказав газеті "Сегодня" глава комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов (Партія регіонів).

У середу, 7 липня, у кабінеті Довгого співробітники СБУ робили вилучення документів.

Як сказало газеті джерело в адміністрації президента, найближчим часом можливі обшуки й навіть арешти трьох соратників мера: "Це відомі прізвища, і ці люди будуть покарані за те, що зробили".

За словами екс-голови МВС Юрія Луценка, у прокуратурі лежить приблизно 140 справ, пов'язаних із київською владою - більшість із них стосується земельного питання.

Сам Довгий у середу давав свідчення до пізнього вечора. Він спростував, що вступав у бійку зі співробітниками спецслужб. За словами Довгого, вони попросили документи - він їх віддав.

"Це політичні ігри", - сказав секретар Київради.  

У Київській мерії ж один зі співробітників припустив: "Очевидно, Олеся посадять. Не думаю, що його просто залякували".

Один зі співробітників СБУ в цивільному, який проводив слідчі дії в кабінеті Довгого в середу, пояснив газеті: "Це по земельних справах. Багато ділянок оформляли на підставних бомжів і студентів. Ці справи накопичилися ще раніше, зараз перевіряємо".

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко сказала, що проводили "слідчі дії в рамках кримінальної справи, порушеної за статтею 362 КК - "Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, вчинені особою, яка має право доступу до неї".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування