Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ВІДПРАВИЛА ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС НАРОДУ

Четвер, 8 липня 2010, 11:19
Верховна Рада відправила на всенародне обговорення проект Податкового кодексу.

За відповідне рішення проголосували 250 депутатів.

Спікер Володимир Литвин перед обговоренням цього питання заявив: "Враховуючи ту обставину, що до проекту, який підготовлений до другого читання, внесена величезна кількість поправок, пропонується винести цей документ на всенародне обговорення".

"Пропонується доручити комітету передати цей документ Кабміну, щоб Кабмін міг його оприлюднити і організувати обговорення цього документу, оскільки зусиль Верховної Ради матеріальних, щоб обговорити ці питання не вистачить", - сказав він.

Водночас, за словами спікера, парламент цією ж постановою рекомендував Кабміну опрацьовувати бюджет на наступний рік на новій податковій і бюджетній основі.

У свою чергу БЮТівець Сергій Терьохін запропонував "пройтись по 5380 правкам до цього талмуду".

"Який сенс обговорювати цей мотлох, коли на 500 сторінок тексту прийшлося 3500 сторінок зауважень", - заявив він.

Терьохін також запропонував скасувати рішення про прийняття Податкового кодексу у першому читанні, "направити його на повторне перше читання, направити в уряд і хай уряд виконує вказівки президента щодо всенародного обговорення".

Депутат від НУНС Ксенія Ляпіна заявила, що "народне обговорення" податкового кодексу є профанацією.

"Ми маємо повернутися до процедури першого читання. Тоді є сенс обговорювати. Бо незрозуміло, як цю громадську думку врахувати... Після цього обговорення, у вересні, ми ніколи не приймемо цей кодекс, тому що зауважень буде сотні тисяч", - сказала вона.

У свою чергу перший віце-спікер Адам Мартинюк звинуватив опозицію у непослідовності.

"Я розумію деякі політичні сили, у яких забрали козир агітації. Бо зараз стоять люди, яких привели під стіни парламенту, які кажуть, що не можна приймати Податковий кодекс. Ми його не прийняли. Що робити цим людям? Їм же треба платити гроші за те, щоб вони стояли", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування