Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністра охорони здоров'я перевірить комісія, а можуть і звільнити

П'ятниця, 9 липня 2010, 14:25

У Верховній Раді створена тимчасова слідча комісія з перевірки діяльності міністра охорони здоров'я Зіновія Митника.

Крім того, за інформацією газети "Дело", БЮТівці Євген Добряк та Раїса Сорочинська-Кириленко зареєстрували постанову про його звільнення.

У четвер регламентний комітет парламенту провів позачергове закрите засідання. Одним із головних питань, які стояли на порядку денному, було питання створення т.с.к., яка займеться вивченням діяльності голови Мінздоров'я Митника, якому закидають неефективне використання державних коштів.

Створення цієї комісії лобіює народний депутат від Партії регіонів, голова комітету з охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва. За її словами, приводом для розслідування послужив звіт Контрольно-ревізійного управління.

При перевірці КРУ були виявлені зловживання під час закупівель ліків і медичного обладнання. Йдеться про порушення, які були допущені в часи, коли нинішній міністр очолював департамент держзакупівель Мінздоров'я.

Минулого тижня комітет Бахтеєвої більшістю голосів схвалив створення тимчасової слідчої комісії. Тепер регламентний комітет повинен схвалити її створення й винести це питання до сесійної зали.

Однак, за свідченням членів регламентного комітету, на них чинився тиск із боку керівництва Партії регіонів. Митник вважається креатурою прем'єра Миколи Азарова.

Зрештою, комісія була створена, незважаючи на спроби заблокувати цей процес із боку покровителів Митника - повідомив газеті член комітету з охорони здоров'я Юрій Гайдаєв, якого Бахтеєва делегувала на засідання регламентного комітету.  

Голова регламентного комітету Володимир Макеєнко не підтвердив, але й не спростував інформацію про тиск на депутатів.

"Ми на своєму сьогоднішньому засіданні комісію створили. Це має розвіяти всі ваші здогади", - коротко відповів він.

Разом із тим комісія почне свою роботу не раніше осіни, зазначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування