Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" впевнені, що Раду не розігнати

П'ятниця, 9 липня 2010, 14:29
 

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виключає проведення чергових парламентських виборів в 2011 році у випадку скасування конституційної реформи 2004 року.

Про це він сказав журналістам, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Якщо когось лякає норма про 4 роки (повноважень депутатів) і про те, що в 2011 році будуть чергові вибори, я собі дозволю нагадати елементарну юридичну норму, що закон зворотної сили не має, і депутати нинішнього скликання обрані на 5 років", - сказав він.

Єфремов підкреслив, що депутати 6 скликання Ради обиралися за діючою редакцією Конституції, яка передбачає 5-річний термін їх повноважень, у зв'язку із чим їх строк повноважень минає восени 2012 року.

Крім цього, він нагадав, що редакція Конституції до її змін в 2004 році передбачала більший рівень незалежності парламенту в порівнянні з діючим Основним законом.

При цьому Єфремов не відповів на запитання, чи буде ПР ініціювати на референдумі скасування конституційної реформи 2004 року або ж схвалення нової редакції Конституції після прийняття парламентом закону про референдум.

Як повідомлялося, голова Ради Володимир Литвин і його заступник, один з лідерів фракції БЮТ Микола Томенко прогнозують парламентські вибори в березні 2011 року у випадку скасування на всеукраїнському референдумі конституційної реформи від 2004 року.

3 червня парламент прийняв у першому читанні законопроект, яким має намір урегулювати проведення всеукраїнського референдуму щодо нової редакції Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування