Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніжинським інтернатом вже зайнялася прокуратура

П'ятниця, 13 серпня 2010, 13:29
Прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу за фактом смерті дітей і дорослих у Ніжинському інтернаті.

За повідомленням представника прокуратури, справу порушили за статтями за неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей та неналежне виконання професійних обов'язків медиками, повідомляє "Радіо Свобода".

Водночас у Чернігівській облдержадміністрації ситуацію в Ніжинському інтернаті називають стабільною і контрольованою, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ОДА.

Розпорядженням губернатора Чернігівщини Володимира Хоменка створено комісію для з'ясування обставин смертей у закладі, йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОДА, керівник області побував у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті та провів нараду з членами комісії та керівниками відповідних служб.

Він доручив "досконально вивчити ситуацію, що склалася, вжити всіх необхідних заходів та взяти під особистий контроль аналогічні заклади, які функціонують в області", - наголошується у повідомленні.

За словами головного санітарного лікаря області Миколи Донця та начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимира Ященка, попередня причина смерті дітей та дорослих - гостра респіраторна ротавірусна інфекція.

Спеціалісти підкреслюють, що ситуація в інтернаті контрольована, госпіталізовані діти перебувають у задовільному стані, погіршення не спостерігається.

"Вжито всі необхідні заходи, заклад забезпечений потрібними ліками, вихованці будинку-інтернату перебувають під постійним наглядом лікарів", - зазначається у повідомленні.

Як відомо, з 7 по 11 серпня в Ніжині (Чернігівська область) в інтернаті для дітей з ураженням центральної нервової системи померли 4 дитини і один дорослий.

Крім того, 11-12 серпня з Ніжинського будинку-інтернату з попереднім діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" госпіталізовано 14 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування