Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол в Росії побачив там аномалію

Середа, 18 серпня 2010, 14:04

Посол України в Росії Володимир Єльченко вважає одним зі своїх першочергових завдань відкриття в Москві навчальних закладів з викладанням українською мовою.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Известия в Украине", повідомляють Українські новини.

"На сьогодні, на жаль, у Росії немає жодної державної школи з програмним викладанням предметів українською мовою. Буду відвертий - я вважаю абсолютно ненормальним те, що в Москві, де проживає найбільша кількість етнічних українців - більше ніж чверть мільйона - немає жодної української середньої школи. Виправлення цієї ситуації розглядаю як одне зі своїх першочергових завдань", - сказав посол.

При цьому Єльченко повідомив, що зараз у регіонах Росії функціонує 9 шкіл і 1 педагогічний коледж, де вивчається українська мова, при цьому більшість дітей українців, які бажають знати рідну мову, вивчають українську у гуртках і недільних школах.

Він також повідомив, що тривають переговори між Національною телекомпанією України і російською телекомпанією "НТВ-плюс" про включення НТКУ в мережу кабельного мовлення, і висловив надію, що конкретні результати з цього питання будуть досягнуті найближчим часом.

Посол вважає, що інші українські канали, які зацікавлені в присутності в телевізійному просторі Росії, мають шукати в цій країні потенційних партнерів і домовлятися з ними про таку можливість.

Також Єльченко висловив надію, що найближчим часом буде вирішено питання передачі Україні одного з павільйонів у виставковому центрі в Москві, що, на його думку, дасть можливість українським компаніям одержати прекрасний майданчик для просування своєї продукції на російський ринок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: