Діденка залишили в СІЗО ще на два місяці

П'ятниця, 20 серпня 2010, 14:38

Печерський районний суд продовжив утримання під вартою Ігоря Діденка до 10 жовтня.

Про це повідомив Інтерфакс-Україна адвокат затриманого Ігор Степанов.

"За півгодини до засідання суду, о 10.00, мені повідомив слідчий, що сьогодні буде засідання суду по продовженню запобіжного заходу для Діденка...Я летів буквально з іншого кінця міста", підкреслив адвокат.

При цьому він відзначив, що під час засідання суду Ігор Діденко поводився емоційно, оскільки на його думку розгляд був чисто формальним.

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.

Глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом завдання збитків державі Україна в зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. Фігурантами справи стали колишній перший заступник глави НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко й екс-глава Держмитниці Анатолій Макаренко.

Рішеннями судів раніше їм був обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці. З 12 липня за рішенням Печерського суду Діденко знаходиться під арештом.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування