Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович запросив спадкового президента

Середа, 25 серпня 2010, 14:47
Президент Віктор Янукович запросив до України президента Сирії Башара Аль-Асада.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Сирії Валідом Аль-Муаллімом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я переконаний, що потужного імпульсу українсько-сирійським відносинам має надати відновлення діалогу на найвищому рівні. В Україні вітатимуть візит президента Сирії Башара Аль-Асада", - зазначив Янукович.

"Ми бачимо Сирію як впливового і перспективного торговельного партнера України. Розраховуємо, що спільними зусиллями ми зробимо все для того, щоб підняти рівень наших торговельно-економічних відносин", - сказав президент.

Він відзначив суттєвий потенціал для розвитку співпраці України та Сирії в таких галузях,  як нафтогазова, космічна, капітальне будівництво, сільське господарство, транспорт, авіа- та машинобудування, електроенергетика, високі технології тощо.

Також Янукович висловив сподівання, що найближчим часом будуть вирішені питання, пов'язані із визнанням Сирією дипломів українських вищих навчальних закладів, йдеться у повідомленні.

"Упевнений, що зближенню наших народів, їхньому духовному збагаченню та зміцненню взаємної довіри сприятиме проведення у цьому році Днів української культури в Сирії", - зазначив президент.

Зі свого боку міністр закордонних справ Сирії передав Януковичу найкращі побажання від Аль-Асада та привітання з Днем Незалежності, зазначає прес-служба.

Він також висловив сподівання, що товарообіг між Україною та Сирією значно зросте у найближчому майбутньому.

Як відомо, Башар Аль-Асад став президентом Сирії ще у 2000 році. Ця посада перейшла йому у спадок від батька Хафеза, який керував Сирією 29 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: