Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу харківського журналіста може забрати Медведько

П'ятниця, 27 серпня 2010, 08:47
Справу зниклого харківського журналіста Василя Кліментьєва може забрати Генпрокуратура.

Про це заявив начальник прес-служби відомства Юрій Бойченко, повідомляє газета "Сегодня".

"Враховуючи, що головному редактору газети "Новий стиль" могли помститися колишні і діючі співробітники міліції, яких критикувало видання, для об'єктивності розслідування матеріали має право забрати у своє провадження Генпрокуратура", - сказав він.

Раніше справу Кліментьєва забрали в Головне слідче управління МВС. Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, пояснюючи причину переводу, зазначив, що є підстави вважати, що журналіста немає серед живих, і до справи можуть бути причетні співробітники правоохоронних органів.

Як відомо, 67-річний головний редактор харківської газети "Новий стиль" пропав 11 серпня. На наступний день його співмешканка звернулася в міліцію, а 15 серпня Дзержинський РВ порушив кримінальну справу за статтею за умисне вбивство.

Як зазначає "Сегодня", "частіше всього на сторінках "Нового стилю" звинувачення в корупції отримували головний податківець Харківській області Станіслав Денисюк та заступник прокурора області Сергій Хачатрян".

"Відомо, що Кліментьєв напередодні зникнення знову готував матеріал про Денисюка і їздив на зйомку його дачі. 15 серпня на березі Печенізького водосховища (поряд з дачею Денисюка) випадковий перехожий знайшов телефон Кліментьєва", - йдеться у публікації.

За даними джерела газети в правоохоронних органах, "нелюбов" між Денисюком та Кліментьєвим йде корінням в історію, коли вони не поділили бізнес".

"Найближчим часом в Харківському УВС повинна була відбутися рокіровка: глава податкової зайняв би місце начальника УВС Мартинова, і супротивники цього призначення вирішили використати Кліментьєва як розмінну монету", - зазначає видання.

"Комбінація розроблялася з урахуванням поганих відносин Денисюка та Кліментьєва. Після зникнення останнього Денисюка головним міліціонером не зроблять ніколи", - повідомило джерело в УВС області.

У свою чергу Денисюк заявив: "Я з ним (Кліментьєвим) особисто спілкувався лише раз. Він уже років 15 пише про мене одне й те ж: десь щось трапилось - винен Денисюк. Ця ситуація - чистої води провокація, спрямована на те, щоб мене дискредитувати".

Крім того, заступник Кліментьєва Петро Матвієнко наполягає, що головного редактора викрав один з "героїв" матеріалу.

"У 2008 році за Василем Петровичем вже стежили, біля будинку позмінно чергували. Ми зафіксували ці факти на фото, пізніше виявилося, що номери на машинах фальшиві", - сказав він.

Також в публікації йдеться, що, за однією з версій, "зникнення Климентьєва пов'язують з переходом на роботу до Києва головного прокурора Харківщини Василя Сінчука, який нібито був його "кришею" багато років".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...