Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" хочуть об'єднати церкву та державу?

Субота, 28 серпня 2010, 14:42
У Верховній Раді зареєстрований проект декларації "Про гідність, свободу і права людини".

Автором документу є регіонал Вадим Колесніченко, повідомляє сайт Верховної Ради.

Як зазначається у пояснювальній записці, ця декларація покликана втілити "Основи учення Руської православної церкви про достоїнство, свободу і права людини", які розробила і видала Українська православна церква.

"Декларація винесена на розгляд Верховної Ради, з метою  забезпечення дотримання прав та свобод людини й громадянина шляхом обґрунтування їх етичних основ, невід'ємно притаманних українській і слов'янській культурі", - йдеться у документі.

У тексті проекту декларації зазначається, що "сучасна система так званих "універсальних прав людини"...закріплена в Конституції та низці законів України, сформована переважно на основі ліберально-протестантської західної традиції з притаманним їм антропоцентризмом та крайнім індивідуалізмом".

Колесніченко вважає, що ця система "не працює належним чином на українському ґрунті, не стала інтегруючим фактором для українського суспільства, демонструє значні проблеми втілення, відторгнення окремих її елементів та низьку ефективність".

Документом, зокрема, пропонується визначити, що "права людини не можуть бути вищими за цінності духовного світу".

"Неприпустимим і небезпечним є тлумачення прав людини як вищих та універсальних основ суспільного життя, яким повинні підпорядковуватися релігійні погляди й практика", - зазначає автор документу.

"Ніякими посиланнями на свободу слова і творчості не можна виправдати наругу в публічній сфері над атрибутами, символами чи поняттями, шанованими віруючими людьми", - вважає регіонал.

"Права людини не можуть бути підставою для того, щоб змушувати порушувати заповіді Божі. Неприпустимими є спроби підпорядкувати погляди віруючих на людину, сім'ю, громадське життя і церковну практику безрелігійному розумінню прав людини", - йдеться у законопроекті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування