Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд зажадав від Януковича довести компетентність Хорошковського

Четвер, 5 серпня 2010, 16:56
Суд переніс на 12 серпня слухання за позовом каналу "TBi" про визнання незаконним призначення Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції.

Як відомо, "TBi" подав позов до президента Віктора Януковича про визнання незаконним його указу від 31 травня 2010 про призначення членом ВРЮ Хорошковського.

Суд у ході засідання в четвер заслухав виступ доповідача у справі, пояснення представника позивача Юрія Крайняка і дослідив матеріали справи, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Крайняк в ході дачі пояснень мотивував вимогу скасувати вищевказаний указ тим, що, на його думку, він порушує закон про Вищу раду юстиції, який передбачає, що особа, яка може бути рекомендована на посаду члена ВРЮ, повинна мати досвід роботи в галузі права не менше 10 років.

При цьому Крайняк вважає, що Хорошковський не має такого стажу роботи у зазначеній галузі.

Крім того, суд витребував від глави держави оригінал указу про призначення Хорошковського, задовольнивши клопотання представника позивача.

Також суд на свій розсуд витребував від Януковича докази роботи Хорошковського у галузі права, згідно з яким глава СБУ був призначений на посаду члена Вищої ради юстиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: