Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стоп цензурі!" вимагає пояснити допит блоґера

П'ятниця, 6 серпня 2010, 13:46
Рух "Стоп цензурі!" вимагає у СБУ пояснень щодо допиту блоґера Олега Шинкаренка.

Про це йдеться у заяві журналістського руху, повідомляє "Телекритика".

Журналісти вимагають пояснити, якими міжнародними законами та законами України керувалися співробітники СБУ та прокуратури, коли викликали на допит блоґера і примусили його написати розписку.

"Також просимо розтлумачити, яку юридичну силу несе письмове свідчення про те, що "він більше не буде у різкій формі критикувати владу у своєму ЖЖ", і які санкції до нього будуть застосовані в разі невиконання ним своєї письмової обіцянки", - йдеться у заяві.

"Крім того, нас цікавить, про які саме окремі ознаки злочину, передбаченого статтею "погроза або насильство стосовно державного чи громадського діяча" Кримінального кодексу йдеться у заяві прес-служби СБУ стосовно інциденту з Шинкаренком", - зазначили журналісти.

Рух "Стоп цензурі!" нагадав керівництву СБУ про те, що діяльність служби чітко регламентується законом "Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави" і організовується з урахуванням рекомендацій ПАРЄ.

"Україна як член ООН та Ради Європи прийняла цінності цих організацій і підписала Конвенцію про захист прав і основних свобод людини, в якій чітко йдеться про те, що не може бути ніякого покарання без закону", - зазначається у заяві.

"Це ж право чітко регламентовано основним законом України", - наголосили журналісти.

"Стоп цензурі!" також просить звернути особливу увагу усіх співробітників СБУ та інших воєнних організацій та правоохоронних органів на резолюцію Парламентської асамблеї ОБСЄ "Свобода висловлювання думок в інтернеті", яку підтримала Україна як член ОБСЄ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: