НАД ДАНИЛИШИНИМ ТАКОЖ ЗАВИСЛА КРИМІНАЛЬНА СПРАВА

Субота, 7 серпня 2010, 13:15

У п'ятницю в будинку Мінекономіки співробітники Генпрокуратури й КРУ проводили обшуки, виїмку документів, допитували посадових осіб.

Про це повідомила газеті "Сегодня" співробітниця міністерства.

Як дізналося видання, слідчо-оперативні дії велися в рамках кримінальної справи, порушеної за статтею 364-1 КК України - зловживання владою або службовим становищем.

Головним її фігурантом, за даними газети, став екс-міністр економіки Богдан Данилишин. Що й у яких обсягах йому інкримінується, поки офіційно не розголошують.

За попередньою інформацією з КРУ, особистим підписом Данилишина скріплювалися дозвільні документи про закупівлю за держрахунок продукції та товарів на величезні суми нібито в порушення чинного законодавства: тендери проводилися із залученням лише одного учасника, без допуску інших, і при цьому продукція придбавалася за завищеними в півтора-два рази цінами. Збитки - мільйони гривень.

Серед таких об'єктів називають міжнародний аеропорт "Бориспіль", інші проекти, по яких тендери проводилися з безальтернативними учасниками і без конкуренції.

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що "поки слідство тільки почалося".

"Я б утримався від конкретики, тому що тут не потрібні ні зайва публічність, ні політизація. Та це й не політика зовсім, а звичайна уголовщина", - заявив він.

"З Данилишиним ми ще не спілкувалися. Але питання до нього є. Про арешт поки не йдеться. Хоча... За наявності встановлених законом підстав слідчий має право затримати його на 3 доби. Інше - таємниця слідства", - зазначив заступник генпрокурора.

Данилишин, за даними КРУ, з середи у відпустці (зараз він повернувся на колишню посаду - у Раду з вивченню продуктивних сил НАНУ), а в четвер виїхав з України. У Держприкордонслужбі інформацію не підтвердили, але й не спростували.

А екс-голова Мінпраці й соцполітики Людмила Денисова, дізнавшись від журналіста про неприємності, які спіткали її колишнього колегу, сказала: "Це - чергова політична розправа, що стоїть в одному ряду з попередніми".

Як відомо, раніше фігурантами справ стали екс-голова Держмитслужби Анатолій Макаренко та колишній заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко.

Данилишин був призначений головою Мінекономіки у грудні 2007 року. В уряд Юлії Тимошенко він увійшов за квотою БЮТ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...