Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров переконує, що хліб не подорожчає, а на місцях бачать загрозу

Субота, 7 серпня 2010, 20:36

Прем'єр-міністр Микола Азаров переконаний, що в Україні немає підстав для підвищення цін на хліб.

Про це Азаров заявив в інтерв'ю журналістам у Чернівцях, де перебував з нагоди святкування 70-річчя з дня утворення Чернівецької області, повідомляє УНІАН.

"У нас достатньо запасів зерна, закупленого за старими цінами. Крім цього, виділено 5 мільярдів гривень для створення запасів Аграрного фонду", - заявив глава уряду.

Водночас, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, аби забезпечити населення області хлібом та хлібобулочними виробами за стабільними цінами, під час урочистостей у суботу попросив Азарова розглянути можливість переміщення 20-25 тисяч тонн продовольчого зерна з Аграрного фонду чи з Держкомрезерву з інших областей у Чернівецьку область на "Неполоковецький комбінат хлібопродуктів".

"У зв'язку з несприятливими погодними умовами цього року основна маса зерна не відповідає стандартним параметрам продовольчого зерна та не може бути використана для випікання хліба", - сказав Папієв.

"Це ставить під загрозу виконання завдань із заготівлі продовольчого зерна для регіональних потреб та створює проблему забезпечення Чернівецької області продовольчим зерном", - вважає Папієв.

У деяких регіонах України хліб уже подорожчав. Наприклад, у сусідньому Прикарпатті деякі сорти хліба зросли в ціні на 10-15 копійок.

Декілька тижнів тому найбільший виробник хлібу на Буковині Чернівецький хлібокомбінат також планував підвищити вартість своєї продукції. Після переговорів з владою подорожчання хліба вдалося відкласти на 2-3 місяці, доки в області є старі запаси борошна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: