У ЦВК сказали, коли стартує чергова кампанія

Середа, 1 вересня 2010, 17:49
Виборча кампанія з місцевих виборів, які намічені на 31 жовтня, стартує 11 вересня.

Як повідомив заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", ЦВК на засіданні 3 вересня оголосить про її початок.

"Початок виборчого процесу в нас повинен бути 11 вересня. А за п'ять днів до початку виборчого процесу ЦВК повинна ухвалити рішення про його оголошення. Виходячи з цього, я передбачаю, що найпізніше це може бути третього числа", - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, які проблеми можуть виникнути при організації виборів, заступник глави ЦВК зазначив, що це стосується в першу чергу кадрового складу виборчкомів.

"По-перше - кадри, склад виборчих комісій. Будемо сподіватися, що політичні партії внесуть якісні кандидатури до складу територіальних виборчих комісій", - сказав Магера.

"Сподіваємося, що не буде ніяких питань і проблем з фінансуванням виборчого процесу, що всі кошти своєчасно будуть надходити на рахунок ЦВК. В усякому разі, до цього часу у нас таких проблем не було", - заявив він.

У той же час заступник глави ЦВК в черговий раз вказав на низьку якість нової редакції закону про місцеві вибори.

"Що стосується будь-яких інших проблем, які виникають - ви знаєте, я неодноразово говорив, що закон про місцеві вибори, який був прийнятий, в багатьох моментах був сирий, не готовий", - зазначив Магера.

Він повідомив, що відповідно до закону ЦВК має сформувати склад обласних, районних і міських територіальних виборчих комісій. За словами члена ЦВК, загальна кількість цих тервиборчкомів складає близько 700.

"Дійсно, часу досить мало, і я б сказав, що завдання є досить складним і проблематичним. Але в цілому я вважаю, що ми повинні справитися з ним", - заявив Магера.

Він зазначив, що нове положення, передбачене змінами до закону про місцеві вибори, згідно з яким до складу тервиборчкомів шляхом жеребкування включаються 3 члени з числа непарламентських партій, які беруть участь у виборах, ускладнить процес формування тервиборчкомів.

"Зрозуміло, що жеребкування займе певний час для того, щоб сформувати такі комісії. Але в цілому - я не думаю, що це значно вплине на можливість формування цих комісій", - підкреслив Магера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування