Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович продовжує приховувати свій капітал

П'ятниця, 10 вересня 2010, 13:11
Адміністрація президента повторно відмовилася повідомити, до складу засновників яких підприємств входить президент Віктор Янукович.

Про це йдеться у відповіді керівника прес-служби президента Дениса Іванеско на відповідний запит "Української правди".

"Нормативно-правовими актами не передбачено відображення у декларації відомостей щодо назви та місця знаходження підприємств, активами яких володіють державні службовці", - зазначили у президентській канцелярії.

 
Водночас у своєму запиті "Українська правда" просила Януковича повідомити назву товариства, в якому Янукович виступає акціонером.

Як відомо, у своїй декларації про доходи Янукович вказав, що має внески до статутних капіталів підприємств, установ і організацій номінальною вартістю 6,5 тисяч гривень.

"Українська правда" вже направляла до адміністрації президента запити щодо цього питання, але перший заступник глави адміністрації Олени Лукаш також відмовлялася повідомити, до складу засновників яких підприємств входить президент.

"Згідно зі статтею 37 закону "Про інформацію" не підлягають обов'язковому наданню для ознайомлення за інформаційними запитами офіційні документи, які містять у собі конфіденційну інформацію та інформацію, що стосується особистого життя громадян", - зазначала вона.

Лукаш також посилалася на те, що "збирання, зберігання, використання і поширення конфіденційної інформації, в тому числі інформації про особисте життя фізичної особи, без її згоди не допускається".

На Заході інформація такого характеру вважається суспільно важливою і є публічною.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...