Ватажок банди, на рахунку якої 57 вбивств, виявився "дисидентом"

Четвер, 16 вересня 2010, 14:55
Фігурант справи про злочинне угруповання, на рахунку якого 57 вбивств, Гіві Немсадзе переховувався п'ять років, побоюючись політичних репресій.

Про це він заявив в свідченнях Генпрокуратурі, зачитаних главою Київського райсуду Донецька Володимиром Бауліним в ході судового засідання, повідомляє Острів.

"У серпні 2005 року проти прихильників Партії регіонів з боку "помаранчевої" влади почалися політичні гоніння. Стосовно себе можу сказати, що у 2004 році я брав участь у виборчій кампанії від Партії регіонів у Донецьку", - заявив він.

"Проте, вибори виграла протиборча політична сила", - зазначив Немсадзе у своїх свідченнях.

За його інформацією, політичних репресій зазнали його друзі-підприємці.

"Мені стало відомо, що співробітниками міліції затримані мої знайомі..., з яких тортурами вибивали свідчення про злочини, яких вони не здійснювали...Їх катували струмом, в результаті чого вони дали свідчення, обмовили себе і багатьох інших, у тому числі і мене", - заявив Немсадзе.

"Я подумав, що подібне чекає і на мене, тому виїхав з Донецьку", - пояснив він.

Також Немсадзе зазначив, що читав у пресі виступ тодішнього глави МВС Юрія Луценка, який на всю країну заявив, що Немсадзе є творцем "найкривавішої банди" в Донецькій області.

"Я розумів, що Луценко виконує волю "помаранчевого" уряду... Для себе я зрозумів, що нічого довести не зможу...Я побоювався за своє життя...Я поїхав до своїх знайомих в Західну Україну, де проживав до теперішнього часу (моменту явки до Генпрокуратури)", - йдеться у свідченнях.

Як відомо, в Київському райсуді Донецька напередодні слухалася справа з приводу задоволення або про відмову в задоволенні постанови Генпрокуратури про припинення справи про притягнення до кримінальної відповідальності Гіві Немсадзе у зв'язку із закінченням терміну давності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: