Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зі Стельмахом хочуть вчинити так само, як із Черновецьким?

Четвер, 2 вересня 2010, 09:10

Голова Нацбанку Володимир Стельмах перед відрядженням у Китай призначив свого нового першого заступника Сергія Арбузова в. о. голови НБУ.

Як пише газета "Комерсант-Україна", банкірам ця ситуація нагадує поведінку Партії регіонів у Київській міськдержадміністрації, де перший заступник голови КМДА Олександр Попов майже завжди виконує обов'язки Леоніда Черновецького.

Нагадаємо, 1 вересня Стельмах звільнив свого першого заступника Анатолія Шаповалова (за власним бажанням) і призначив замість нього співвласника донецького УкрБізнесБанку, голову наглядової ради Укрексімбанку Сергія Арбузова.

У донецькому офісі УкрБізнесБанку виданню розповіли, що останнім часом Арбузов перебуває у Києві, а в приймальні першого заступника голови НБУ заявили, що він приступить до роботи 2 вересня.

Шаповалов у середу вранці попросив передзвонити пізніше, після чого весь день не відповідав на дзвінки. Джерела в НБУ кажуть, що кадрова ротація виявилася для нього несподіваною, хоча призначення Арбузова нібито мало відбутися раніше.

За інформацією газети, Арбузова мали призначити ще в середині липня, одночасно зі звільненням заступника голови НБУ Василя Пасічника й призначенням на його місце начальника відділу донецького облуправління НБУ Ігоря Соркіна.

"Соркіна рекомендував саме Арбузов, але тоді Шаповалов переграв його, взявши відпустку", - сказав один із членів правління НБУ.

За його словами, Шаповалов заручався підтримкою бізнесмена Дмитра Фірташа, голови адміністрації президента Сергія Льовочкіна й прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Джерело в НБУ розповіло, що у вівторок, 31 серпня, Стельмах перебував у Криму, де мав брати участь у відкритті 1 вересня одного з вузів.

"Він збирався відкривати інститут і після цього прилетіти в Київ, а ввечері полетіти з президентом до Китаю. Його викликали в Київ, де о 15.30 відбулася зустріч із президентом, на якій йому сказали: "Іди, вирішуй!" А пізно ввечері (31 серпня) Шаповалов залишив голові заяву про звільнення і звільнив кабінет", - повідомив чиновник.

Шаповалов запам'ятається тим, що витягав банки з кризи наприкінці 2008-го-початку 2009 року. "Тоді багато хто в Нацбанку відкривав відпустки, лікарняні, а Шаповалов, що б не говорили, залишався, приймаючи ключові рішення", - сказав один із банкірів.

У НБУ не виключають його повернення. "Він напевно використає 100 днів відпустки, які накопичилися в нього, а потім пан Фірташ може залучити його для рекапітализації "Надри", - зазначив чиновник НБУ.

"Якщо Арбузов проявить себе як професіонал, то стане новим головою", - вважає він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...