"Стоп цензурі!" закликає Януковича звільнити Хорошковського

Четвер, 2 вересня 2010, 19:13
Громадський рух "Стоп цензурі!" вважає, що рішення Київського апеляційного адмінсуду щодо скасування результатів конкурсу на телевізійні частоти могло прийматись під зовнішнім тиском.

"Відомо, що голова Служби безпеки Валерій Хорошковський, який одночасно є членом Вищої ради юстиції, був зацікавленим саме у такому рішенні суду та має можливість впливу на суддів", - йдеться в заяві руху.

"Стоп цензурі!" також володіє інформацією про те, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, новий склад якої був сформований за активної участі Хорошковського, діяла в його інтересах і не докладала необхідних зусиль для доведення своєї правоти в судах.

На думку представників руху, ухвалення судом рішення за таких умов суперечить конституційному принципу розподілу влади, не відповідає демократичним та цивілізованим принципам врегулювання бізнес-суперечок.

Крім того це рішення може стати прецедентом втручання влади у діяльність незалежних ЗМІ та конституційних регуляторних органів.

Не даючи оцінки рішенню суду, рух "Стоп цензурі!" закликає президента перед тим, як справа розглядатиметься в касаційній інстанції, усунути можливий чинник тиску на суд, звільнивши Хорошковського з Вищої ради юстиції.

Представники руху також пропонують Віктору Януковичу ще раз замислитись про доцільність перебування бізнесмена з настільки очевидним конфліктом інтересів на чолі СБУ.

Також рух закликає владу, групу "Інтер" та телеканали провести переговори та знайти компромісний варіант, який дозволить відновити переможців конкурсу 27 січня в їхніх законних правах і водночас виправити помилки, яких, можливо, припустилась Нацрада в оформленні результатів цього конкурсу.

"Відсутність кроків у напрямку вирішення цих проблем ми будемо розцінювати як започаткування командою Януковича нового механізму із контролю над неугодними в медійному середовищі за допомогою "ручних" наглядових органів та упереджених судових рішень", - йдеться в повідомленні.

"Вважатимемо також, що адміністрація президента мавпує російську модель формування сильної президентської вертикалі та створює підконтрольний однорідний інформаційний простір шляхом знищення альтернативних незалежних медіа", - заявили в "Стоп цензурі!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...