На організаторів фестивалю повстанської й патріотичної пісні напали

Понеділок, 27 вересня 2010, 09:49


Під час проведення фестивалю повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA" група з 15 молодчиків із бітами напала на охорону й організаторів фестивалю.

Кореспондент "proUA" був свідком того, що сталося у неділю, 26 вересня.

За його словами, о 20:30 до столиків організаторів фестивалю підійшла організована група молодих чоловіків "характерної зовнішності". Вони були у спортивних костюмах, у декого з них за спиною були сховані бейсбольні біти та палиці.

За свідченням журналіста, наблизившись до столика тих, хто реєструє учасників фестивалю, хулігани одразу почали бити сидячих людей і продовжили напад бійкою з охоронцями фестивалю, яких виявилося на вході у декілька разів менше за нападників.

Не чекаючи підходу допомоги з боку головної сцени фестивалю, молодчики з бітами кинулися урозтіч по всій території, на якій проводилися концерти й лекції.

Два працівники міліції, які перебували безпосередньо на фестивалі у формі, не побажали почати якісь ефективні дії, тому ніхто з нападників, станом на 22:00 неділі, не був затриманий.

За словами організаторів фестивалю, їхнє звернення до міліції міста Ірпеня (Київська область) - за телефоном 102 - було просто проігнороване, незважаючи на те, що серед тих, хто захищався, є потерпілі з різного ступеня травмами.

Тікаючи від сил охорони фестивалю й учасників, які мобілізувалися, хулігани обіцяли повернутися з більшими силами. У зв'язку з цим охорону фестивалю посилили, у тому числі за рахунок добровольців із числа відвідувачів і учасників фестивалю "Гайдамаки.UA".

Фестиваль повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA" проводився з 24 по 26 вересня в парку Перемоги міста Ірпеня.

У програмі фестивалю були політичні дискусії й зустрічі з відомими політиками, журналістами та громадськими діячами, а також концерти.

Серед виконавців - гурти "Тінь сонця", "ТНМК", "От Вінта", "Мертвий Півень", "Тартак" і "Вертеп", а також Тарас Чубай, Ярослав Джусь, Тарас Компаніченко та інші.

24 вересня, перед початком фестивалю, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко попросив голову СБУ Валерія Хорошковського перевірити законність проведення фестивалю "Гайдамаки.UA".

У відповідь народний депутат від НУНС Олесь Доній, який є головою оргкомітету й головним режисером фестивалю "Гайдамаки.UA", назвав поведінку Колесніченка неадекватною і заявив, що той потребує "психіатричної експертизи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування