Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ хочуть "кувати залізо" у Раді, поки гаряче

П'ятниця, 3 вересня 2010, 13:53

Олександр Турчинов закликає депутатів БЮТ наполягати на розгляді парламентом низки опозиційних законопроектів уже 7 вересня.  

Як зазначив він на засіданні опозиційного уряду 3 вересня, першочергово мають бути розглянуті законопроекти щодо мораторію на підвищення пенсійного віку та мораторію на підвищення цін на газ та тарифів ЖКГ.

"Я розумію, що опозиційний уряд підтримає пропозицію об'єднаної опозиції щодо негайного розгляду саме 7 вересня цих питань", - сказав Турчинов.

Він також висловив сподівання, що ініціативу парламентської меншості підтримають громадяни, які 7 вересня прийдуть під стіни Верховної Ради на мітинг.

Турчинов закликав депутатів опозиційних фракцій "зайняти більш активну позицію у парламенті, щоб примусити коаліцію розглянути ці закони".

У свою чергу, депутат БЮТ Сергій Соболєв повідомив, що опозиція також має намір наполягати на розгляді постанови, яка захистить інтереси України у судовому процесі з "РосУкрЕнерго" у зв'язку з рішення Стокгольмського арбітражу, а також законопроекту щодо введення податкових канікул для малого бізнесу.

Відповідні проекти законів, за словами Соболєва, будуть запропоновані до розгляду у перший же пленарний тиждень, дати проведення якого будуть затверджені на погоджувальній раді лідерів фракцій у понеділок, 6 вересня.

Він нагадав, що попередньо депутати домовилися відкрити сесію 7 вересня та розійтися на тиждень для роботи в комітетах.  

"Якщо в понеділок буде ухвалено рішення, що цей тиждень буде пленарним - бо є така пропозиція - то, без сумніву, ми будемо наполягати, щоб ці законопроекти одразу розглядалися в перший же тиждень, з 7-го по 10-те", - сказав Соболєв.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування