Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вже знає, що зроблять з автономією Криму

Четвер, 30 вересня 2010, 18:56
Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк виступає за реальну автономію Криму.

Про це він заявив у четвер в Сімферополі, повідомляє прес-служба партії.

Він підкреслив, що Кримом мають керувати люди, які тут живуть, розуміють проблеми півострова і знають, як їх вирішити, а не призначені з центру особи.

"У Партії регіонів склалося таке відчуття, що майже усі регіони - колоніальні території Донеччини. Крим - не частина території Донецької області. Я за те, щоб Кримом управляли кримчани", - сказав лідер "Фронту змін".

Яценюк нагадав про свою незмінну позицію щодо необхідності введення в уряді окремої посади віце-прем'єра з питань Криму.

Ще одним кроком реальної автономії, за словами політика, може стати надання Криму права вводити місцеві податки і збори.

"Усі законопроекти, які сьогодні вносяться, спрямовані на одне: на переведення Криму з автономного статусу на фактично обласний", - підкреслив лідер партії.

Яценюк зазначив, що нинішня влада реальних повноважень Криму давати не збирається.

"Це загальна концепція президента Януковича і Партії регіонів: все потрібно контролювати з одного кабінету - кабінету президента: від керівника сільради й до голови Ради міністрів Криму", - заявив він.

"Партія регіонів рухається до того, щоб від автономії залишилися тільки назва, герб, гімн, прапор, а решту передали в управління центральної влади", - додав політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: