Батько загиблого від "швидкої" з кортежу Януковича винуватить начальника охорони

Понеділок, 6 вересня 2010, 10:42

У вівторок, 7 вересня, відбудеться черговий суд над водієм карети швидкої з президентського кортежу, у зіткненні з якою в квітні загинув таксист.

Як пише газета "Сегодня", на засіданні буде батько загиблого таксиста Петро Чижиков.

Він повідомив виданню, що, якщо суддя запитає його про те, якого покарання заслуговує водій швидкої (стандартна процедура в суді), то він відповість так: "Ніякого! Не хочу, щоб ще в одній родині були сльози!".

"Мій син не порушував правил - він поїхав на знак регулювальника. Не винен і водій швидкої. На мій погляд, відповідальні за це ДТП начальник руху і начальник охорони - машина ДАІ, а не швидка, мала їхати останньою", - сказав Петро Чижиков.

Адвокат Тетяна Монтян каже, що прохання батька загиблого таксиста не карати водія швидкої - 61-річного Миколу Демиденка - може допомогти останньому уникнути покарання.

"За законом, якщо потерпілі просять не карати обвинувачуваного, то це має, як мінімум, пом'якшити вирок. Але буває по-різному. Я знаю випадки, коли потерпілі криком кричать: "Не карайте! Ми не маємо претензій", а суддя все рівно карає", - зазначила вона.

Дружина Миколи Демиденка Олександра каже, що хоча чоловік і визнав себе винним в аварії, вона його таким не вважає, бо таксі з'явилося перед його авто зненацька.

"Не знаю, як і що буде. Чоловік морально закрився, зі мною на цю тему взагалі не спілкується", - зазначила вона.

За попередніми даними Генпрокуратури, Микола Демиденко вважається винуватцем квітневого ДТП на Харківській площі Києва, коли таксі з двома пасажирами виїхало на перехрестя й зіткнулося з каретою швидкої допомоги, яка була у складі кортежу президента (Віктор Янукович поспішав на зустріч із російським колегою в "Бориспіль").

32-річний водій таксі Олексій Чижиков загинув, його пасажири досі заліковують травми. Водію швидкої загрожує до 8 років в'язниці.

Засідання суду 7 вересня стане одним із ключових - суд після опитування обвинувачуваного перейде до розгляду справи по суті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування