Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін відхрестився від утисків соратників Тимошенко

Понеділок, 6 вересня 2010, 18:09

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін не зацікавлений у відсутності ВО "Батьківщина" на місцевих виборах у Харківській області.

Як передає УНІАН, про це він сказав у понеділок на прес-конференції, коментуючи заяву ВО "Батьківщина" про відмову реєструвати нового голову обласної парторганізації Арсена Авакова.

"Я думаю, що ніхто не допустить, щоб ця вже небагаточисельна, але досить відома політична сила не була представлена на виборах. Я і сам незацікавлений, щоб "Батьківщина" якимсь чином самоусунулася. Я хочу, щоб 31 жовтня відбулися вибори, у яких харків'яни могли би обирати весь спектр політичних сил", - сказав Добкін.

Добкін розцінив ці заяви керівництва ВО "Батьківщина" як "піар-хід перед виборами" і припустив, що причина у відмові реєстрації Авакова головою облорганізації ВО "Батьківщина" полягає у "якихось порушеннях".

"Ця політична сила обрала для себе, і це очевидно для всіх, такий стиль поведінки, який постійно буде показувати, що їх б'ють, їм заважають, їм погрожують, їх позбавляють усього. Ця скарга буде проходити червоною лінією крізь всю виборчу кампанію", - заявив Добкін.

Як відомо, у ВО "Батьківщина" заявляють, що посадові особи Головного управління юстиції у Харківській області, діючи "з перевищенням службових повноважень, зловживаючи владою та службовим становищем", відмовляються реєструвати нового голову обласної парторганізації ВО "Батьківщина" Авакова.

29 червня звітно-виборча конференції харківської обласної організації ВО "Батьківщина" обрала своїм лідером Авакова.

Водночас Головне управління юстиції в Харківській області заявляє про відверто недостовірний характер інформації" заяв представників "Батьківщини".

За даними управління, вперше документи про зміни у керівному складі обласної організації "Батьківщина", в тому числі про обрання головою Авакова, були подані 22 липня 2010 р.

ГУ юстиції 2 серпня 2010 р. було прийняте рішення про відмову у взятті до відома інформації про зміну керівних органів через ненадання документів, які підтверджують дотримання цією організацією положень статуту партії.

Крім того, за інформацією, що містилась у Єдиному реєстрі громадських формувань на момент розгляду управлінням юстиції поданих документів, деякі особи, обрані до складу керівних органів цієї організації, одночасно були членами інших партій. Так, Аваков, Андрій Руденко входили до складу керівних органів облорганізації партії "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: