БЮТ спробує знову висловити недовіру Горбалю

Понеділок, 6 вересня 2010, 20:15
Фракція БЮТ у Львівській облраді на засіданні 8 вересня буде ініціювати вотум недовіри главі Львівської облдержадміністрації Василю Горбалю.

Про це заявив керівник фракції Іван Стецькович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Внесення питання про недовіру Горбалю реально, оскільки у нас є резерв депутатів, готових підтримати таку пропозицію" - сказав Стецькович.

Він підкреслив, що більше 15 депутатів, які в травні проголосували проти недовіри Горбалю, тепер кардинально змінили свою думку.

На думку Стецьковича, підстав для того, щоб висловити губернатору недовіру "більш ніж достатньо".

"Перш за все, Горбаль залишається також і депутатом Верховної Ради, хоча повинен був скласти свої повноваження протягом 20 днів після призначення у Львівську область. Це грубе порушення Конституції", - сказав лідер фракції БЮТ.

Крім того, БЮТ ставить в провину Горбалю погіршення соціально-економічної ситуації в області.

"В області ростуть борги по зарплаті і число безробітних, і в той же час стрімко дорожчають продукти харчування і ростуть комунальні тарифи", - підкреслив Стецькович.

У той же час заступник глави Львівської облдержадміністрації Геннадій Дмитренко заявив, що Горбаль подав заяву про складання депутатських повноважень відразу ж після призначення главою Львівської облдержадміністрації, проте Верховна Рада досі не розглянула цю заяву.

"Тому немає підстав звинувачувати Горбаля в порушенні Конституції", - підкреслив Дмитренко.

Він також відкинув звинувачення у погіршенні економічної та соціальної ситуації в області.

За словами Дмитренка, сума боргів по зарплаті зменшилася за час керівництва Горбаля на 22 мільйони гривень, повністю відсутні борги перед бюджетним сектором і зростає середня зарплата.

У травні Львівська облрада піднімала питання про недовіру Горбалю, але тоді його підтримали лише 58 депутатів при необхідному мінімумі в 61 голос.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування