Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

5 канал і ТВі почали позбавляти програних ліцензій

Середа, 8 вересня 2010, 18:37
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення скасувала рішення про видачу ліцензій на мовлення 5 каналу і ТВі.

Відповідні рішення прийняті на засіданні в середу, 8 вересня, повідомляє прес-служба Нацради.

Рішення ухвалені на виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду.

Глава Нацради Володимир Манжосов зазначив, що телекомпанії матимуть змогу мовити в тих умовах, які вони мали до проведення цього сумнозвісного конкурсу.

Манжосов уточнив, що рада анулює старі додатки до ліцензій на мовлення телеканалу ТВі і видасть нові з тими частотами, які були в компанії до проведення цього конкурсу.

"У триденний термін ми повідомляємо канал, канал подає заяву, і, враховуючи суспільний резонанс, на найближчому засіданні розглянемо ці заяви", - сказав він.

При цьому заступник глави Нацради Лариса Мудрак, коментуючи ухвалені рішення щодо телеканалу ТВі, зазначила: "Ми подали руку допомоги каналові, запропонувавши таке рішення на основі прецедентів".

"Це не перша судова суперечка, яка існує між телекомпаніями і регуляторним органом. Ці суперечки існували в попередні роки. Судові процеси відбувалися, це нормальні взаємини", - зазначила вона.

"І прецеденти, коли анулювалися додатки, в яких були вказані частоти, потім рішенням самої Національної ради за заявами компанії відновлювали ті частоти, які не торкалися суперечливих процесів. Тричі так відбувалося", - розповіла Мудрак.

В прес-службі повідомляють, що у зв'язку з тим, що постанову Київського апеляційного адмінсуду Нацрада отримала лише в понеділок, 6 вересня, звернення Нацради до Кабміну про дозвіл на проведення повторного конкурсу на телерадіочастоти у процесі підготовки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: