Керівника фонду "Відродження" непокоїть непідготовленість СБУ

Четвер, 9 вересня 2010, 21:13
Представники СБУ цілеспрямовано перевіряли гранти від фонду "Відродження".

Про це заявив виконавчий директор міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький в ефірі телеканалу ТВі.

"Представники СБУ прийшли до наших "грантерів" з метою з'ясувати, чи впливають вони на виборчу ситуацію. Коли вони зрозуміли, що ніякого впливу немає, вони пішли", - заявив він.

Бистрицький розповів, що цей факт мусили оприлюднити, оскільки це перший факт в історії фонду, щоб гранти перевіряло СБУ.

Виконавчий директор міжнародного фонду висловив занепокоєння рівнем підготовки аналітичних служб СБУ, які фактично підійшли до перевірки "Відродження" непідготовленими.

"Є тенденція, що треба з певними нелояльними, з їх точки зору, організаціями розбиратися і ставити під контроль. А виконавці на місцях, що називається "перебдели", уже в котрий раз...", - заявив експерт.

На думку Бистрицького, такий підхід співробітників СБУ до формального виконання своїх обов'язків, є тривожним сигналом для безпеки України в цілому.

"Мене, як громадянина України тривожить така недостатня експертна підготовленість. Це значить, що розум там недостатньо працює. І я боюся, що, в такому випадку, національна безпека України сьогодні не є забезпечена належним чином...", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування