ЄС стурбований згортанням свободи слова в Україні

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 10:36

Євросоюз очікує поліпшення ситуації зі свободою слова в Україні.

Про це заявив єврокомісар Штефан Фюле інтерв'ю газеті "День".

"Як я вже згадував раніше, свобода слова і свобода зібрань є фундаментальними правами, які необхідно енергійно захищати - не лише в Україні, але й у інших країнах. ЄС стурбований повідомленнями про погіршення ситуації щодо дотримання цих принципів в Україні", - сказав він.

"Ми вже дуже чітко висловили свою стурбованість українському керівництву і закликали його бути дуже пильним у цьому плані. Ми очікуємо, що ситуація в Україні поліпшиться", - додав Фюле.

Говорячи про перспективи підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, євро комісар зазначив:

"Ми вже досягли дуже значного поступу у переговорах з угоди про асоціацію. Лишилося декілька відкритих питань. Але ми й надалі залишаємося вірними зобов'язанням завершити переговори якомога швидше і вітаємо зусилля президента Януковича щодо досягнення прогресу".

"Коли ми говоримо про аспекти глибокої і всеохопної зони вільної торгівлі, переговори стають дуже технічними і вимагають значних зусиль від обох сторін через амбітну природу цієї угоди. На нашу думку, нам потрібен ще рік для технічних переговорів, перш ніж угода буде готовою для підписання", - додав він.

У будь-якому разі, зазначив Фюле, ЄС та Україна підготують доповідь стосовно переговорів до саміту Україна-ЄС, що відбудеться 22 листопада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування