Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал": Рішення КС може спричинити хаос

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 17:06

Рішення КСУ про скасування політреформи може спричинити у країні хаос, вважає "регіонал" Сергій Головатий.

"Про які закони може йти мова, якщо сьогодні діє редакція Конституції 2004 року? Адже посилання до Конституції 1996 року присутнє у мотивувальній частині рішення КС. Яка, нагадаю, є не нормативною, а доктринальною", - сказав Головатий "Дзеркалу тижня".

"Це всього лише точка зору. Для того, щоб вона знайшла своє місце у резолютивній частині рішення, її треба довести і обґрунтувати. А цього судом зроблено не було. Тому не дивно, що у резолютивній частині рішення КС немає прямого твердження про те, що в Україні відтепер діє Конституція 1996 року", - додав він.

На думку Головатого, рішення КС допускає можливість різночитань у частині виконання свого третього пункту, який передбачає приведення всіх нормативно-правових актів у відповідність із Конституцією 1996 року.

"Наявна доктринальна суперечка. Чи треба в такому випадку виконувати пункт третій рішення суду (приводити в порядок законодавчу базу), якщо він не випливає з пунктів один і два? Насправді політикам кинули м'яча, гра з яким може спричинити у країні хаос", - упевнений Головатий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: