СБУ перевіряла німецького журналіста

Понеділок, 11 жовтня 2010, 18:55
Служба безпеки України ще раз заявляє, що не здійснювала стеження за журналістом видання Frankfurter Allgemeine, лише проводила перевірку.

Про це заявили в прес-службі відомства.

"В інтерв'ю пану Шуллеру голова СБУ Валерій Хорошковський розповів про факт отримання сигналу у 2009 році (тобто ще за минулої влади) щодо можливої протиправної діяльності іноземної особи на території України, яка не була акредитована в якості журналіста", - йдеться в повідомленні. 

В прес-службі уточнили, що СБУ у відповідності до законодавства були здійснені відповідні перевірочні заходи.

"Саме про це було повідомлено Конраду Шуллеру на його прохання прокоментувати факти контактів офіцерів СБУ з громадянами України", - зазначається в повідомленні.

Раніше, СБУ заявляла, що не здійснювала жодних заходів щодо Шуллера.

В інтерв'ю виданню Хорошковський сказав, що факт перевірки мав місце, і додав, що причиною стали проблеми з акредитацією Шуллера.

"На той час ви, пане Шуллер, не мали акредитації як кореспондент, але виконували функції журналіста. Тому офіцери довідувались, чи перебували ви тут в якості журналіста чи в якійсь іншій функції. Але це було не за часів президентства Януковича", - процитувала інтерв'ю прес-служба СБУ.

На уточнення журналіста, що це було в квітні, коли Янукович вже був президентом, а Хорошковський - главою відомства, керівник СБУ заявив: "Я знаю, але ініціювання відбулось раніше, за часів старої адміністрації. Існувала певна інертність системи".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...