Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

50% українців не довіряють Януковичу

Вівторок, 12 жовтня 2010, 23:07
56% громадян України обов'язково візьмуть участь у майбутніх місцевих виборах 31 жовтня.

Про це свідчать результати опитування щодо політичної та економічної ситуації в Україні, що проводилося Міжнародним фондом виборчих систем 8-20 вересня.

26% українців заявили, що, швидше за все, теж підуть на вибори.

Згідно з опитуванням лише 25% громадян вважають Україну демократичною державою, а 41% впевнені в зворотному.

За даними дослідження, 44% українців відчувають, що країна знаходиться на шляху до дестабілізації, 21% відсотків заявляють, що Україна - на шляху до стабільності, а 18% вважають, що Україні нікуди не рухається.

Однак, незважаючи в цілому на негативну оцінку ситуації, МФІС констатує поліпшення настроїв стосовно майбутнього країни в порівнянні з 2009 роком, коли про дестабілізацію заявляли 74% і лише 7% стверджували протилежне.

Опитування показує, що більшість українців стурбовані деякими поворотами щодо прав і свобод громадян в останній час: 36% стурбовані, а 16% гостро стривожені ними і вважають, що українці повинні бути готові вживати заходів на знак протесту проти такої політики.

Більшість українців також упевнені, що має місце обмеження свободи ЗМІ.

При цьому 63% вважають, що такі заходи не можуть бути виправдані в якості засобу для забезпечення порядку в країні. 63% дотримуються такої ж думки щодо обмеження громадянських прав.

Дослідження також демонструють, що зберігається заклопотаність економічними питаннями в країні.

Серйозною державною проблемою 75% назвали інфляцію, 56% - безробіття, 51% - бідність, 37% - корупцію, 36% - загальні економічні проблеми.

91% респондентів не схвалюють рішення уряду про збільшення тарифів на газ, а 94% незадоволені ціновою політикою адміністрації Віктора Януковича. 90% також незадоволені діями по створенню нових робочих місць.

Одна з областей, в яких президентська адміністрація отримує відносно високі оцінки - це іноземна політика: 66% задоволені її кроками щодо поліпшення відносин з Росією.

При цьому на питання про загальний рівень довіри до Януковича 43% опитаних відповіли, що довіряють або скоріше довіряють йому, тоді як 50% заявили, що не довіряють або скоріше не довіряють чинному президенту.

Впевненість у ньому збільшилася з 36% в порівнянні з торішнім опитуванням, однак ці показники значно нижче, ніж показники інших опитувань громадської думки в Україні, які проводилися на честь 100 днів правління адміністрації Януковича.

У рамках дослідження в Україні було опитано 1519 респондентів; статистична похибка складає 2,6%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування