Лукашенко хоче відокремити Білоруську церкву від Москви?

Середа, 13 жовтня 2010, 16:18
Президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив з патріархом Константинопольським Варфоломієм можливість автокефалії Білоруської православної церкви.

Про це повідомляє Газета.ру з посиланням на слова джерела в оточенні глави Білоруської православної церкви митрополита Мінського і Слуцького Філарета.

За словами джерела, білоруська автокефалія, яка передбачає вихід Білоруського екзархату з-під влади Московського патріархату, - це "політичний проект Лукашенка".

"Білоруський митрополит Філарет після смерті Алексія II був одним з трьох кандидатів на пост патріарха Московського і всієї Русі, проте програв Кирилу, за якого, наприклад, виступав нинішній президент Росії Дмитро Медведєв", - наголошується у публікації.

Також повідомляється, ця тема могла обговорюватися Варфоломієм і Лукашенко під час візиту президента Білорусі до Туреччини.

Як відомо, між Лукашенко і керівництвом Росії назріває конфлікт. На російському телебаченні регулярно виходять документальні фільми, в яких, зокрема, йде мова про те, що Лукашенко хворіє на мозаїчну психопатію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...